П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЕксперти розповіли, коли в Україні може закінчитись гречка

Експерти розповіли, коли в Україні може закінчитись гречка

Этот материал также доступен на русском языке
Щойно в Україні розпочалася війна гречка стала практично стратегічним продуктом. У багатьох магазинах вона зникла з прилавків, а в інших – ціни на неї зросли до рекордних позначок. Чи вистачить гречки українцям, чи є у нас запаси? На ці запитання відповів голова громадського союзу «Мукомоли України» Родіон Рибчинський.

Так, за його словами, в Україні зараз існує відносний баланс попиту та пропозиції на гречку. З одного боку, через вторгнення Росії в Україну припинилося постачання цієї зернової культури з Казахстану. З іншого боку, з України виїхало за кордон кілька мільйонів українців.

Таким чином, поки що є баланс попиту та пропозиції. Але існуючих запасів гречки вистачить, на думку Рибчинського, лише до кінця року. Він закликав українських аграріїв цього року активно вирощувати гречку. Тим більше що її вартість зараз вигідна фермерам.

Рибчинський також закликав українських фермерів цього року активніше сіяти овес та тверду яру пшеницю, оскільки на них буде великий попит.

Експерти вважають, що Україна може сама забезпечувати себе гречкою та макаронними виробами. Головне, щоб фермери садили та вирощували актуальні культури.

Джерело: biz.today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні