П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧи може швидка відмовитися приїхати на виклик?

Чи може швидка відмовитися приїхати на виклик?

Этот материал также доступен на русском языке
На яку допомогу розраховувати за коронавірусу? Холодна пора року - час застуд, крім того, у цей період дуже активний коронавірус, і багато читачів непокоять пов'язані з ним проблеми.

«Чи може «швидка допомога» відмовитись приїжджати на виклик, незважаючи на те, що три дні тримається температура 38 градусів? І коли тест на коронавірус можна зробити безкоштовно? – запитує читачка Тетяна Коловоротна з Житомира.

За новими правилами температура до 39 градусів не вважається достатнім приводом для виклику «швидкої допомоги». Якщо температура – вище 39 градусів і знижується прийому жарознижуючих препаратів, тоді «швидка допомога» має надати підтримку хворому людині.

Але при коронавірусній інфекції людина насамперед повинна перебувати під наглядом сімейного лікаря, який призначить адекватне лікування або ухвалить рішення про госпіталізацію. Про свій стан можна повідомляти в телефонному режимі.

Щодо тесту на коронавірус, то, згідно з нормами Міністерства охорони здоров’я України, безкоштовно його можуть зробити пацієнтам із симптомами ГРВІ, вірусної та позалікарняної пневмонії, а також особам, які контактували з хворим на коронавірус (при прояві у них схожих симптомів). Направлення на безкоштовне тестування має виписати сімейний лікар.

Якщо декларації з лікарем немає, потрібно звернутися до контакт-центру Міністерства охорони здоров’я за телефоном: 0-800-60-20-19 (дзвінки безкоштовні).

Нагадаємо, ми розповідали, чи приїде швидка до пацієнта із COVID-19?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні