Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк уберегти себе від «сирої погоди»

Як уберегти себе від «сирої погоди»

Этот материал также доступен на русском языке
Взимку навіть у теплу погоду слід пам'ятати про можливість підхопити застуду.

Досить тепла погода, яка встановилася протягом цього тижня, ще не є приводом легко одягатися і не берегти тепло. Адже саме в такій синоптичній ситуації, як ми часто говоримо, у «сиру погоду», найбільше чіпляються віруси та застуди.

Сильний вітер цього тижня може призвести до травм, може загрожувати здоров’ю та навіть життю людей, здатний часом зруйнувати мости, частину доріг, валити стовпи та дерева. Тому дуже уважно вибирайте, наприклад, місце для паркування для вашого автомобіля.

Волога вітряна некомфортна повітряна маса нівелюватиметься у цей час високими градусами. Тому одягайтеся за прогнозом, уважно слідкуйте за можливими змінами у прогнозі погоди, приділяйте більше уваги прогулянкам на свіжому повітрі та вживанню вітамінів – у перехідний сезонний період наш організм цього особливо потребує.

Не забувайте про фрукти та овочі.

Відсутність істотних опадів на тижні все одно не вирішує проблеми підвищеної вологості повітря.

Особливо сильно на вологу погоду реагують астматики та хворі на серцево-судинні захворювання.

Однак і здорові люди можуть відчувати слабкість та стомлюваність у період підвищеної вологості. Але треба уникати іншого надлишку – занадто сухого повітря в приміщеннях у період опалювального сезону.

Раніше ми розповідали, як захистити себе від застуди.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні