Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДачаВ Україні вирощуватимуть новий сорт картоплі, який підходить для приготування «фрі»

В Україні вирощуватимуть новий сорт картоплі, який підходить для приготування «фрі»

Этот материал также доступен на русском языке
У 2022 році українські аграрії планують вирощувати новий сорт картоплі Фонтане, який ідеально підходить для приготування картоплі "фрі". Займатися культивуванням цього сорту буде компанія «Континентал Фармерз Груп».

У «Континенталі» почали вирощувати його ще минулого року для отримання першої репродукції, яку використовують як насіннєвий матеріал у сезоні-2022. Цього року під картоплю сорту Фонтане відведено 228 га.

«Континентал» стане одним із перших виробників, які вирощують сорт Фонтане у промислових масштабах. Головне завдання, яке ставить перед собою компанія цього сезону, – відпрацювати технологію вирощування та сформувати товарний запас насіння.

– Сорт Фонтане досить універсальний, його можна використовувати як столовий, для виробництва крохмалю та чіпсів. Але насамперед він підходить для приготування картоплі «фрі», – зазначив керівник кластера «Картопля» Компанії «Континентал» Орест Кравчук. – Особливість сорту – високий вміст сухих речовин, а саме крохмалю. Це дозволяє сформувати якісний кінцевий продукт – палички “фрі”. Картопля цього сорту велика, на відміну від столового або крохмального. Калібр бульб перевищує 50 мм у поперечному розрізі. Вони мають подовжену овальну форму, що також важливо для формування палички “фрі”.

Читайте також:

Джерело: ukragroconsult.com

Нове на сайті