Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому варто пити вранці теплу воду з куркумою?

Чому варто пити вранці теплу воду з куркумою?

Этот материал также доступен на русском языке
Про те, що склянка теплої води вранці дуже благотворно впливає на наше здоров'я, знає багато хто, але ще більшу користь може дати вода з куркумою.

Додавання цієї спеції в теплу воду – один із найкращих засобів, які ви можете застосувати для користі свого здоров’я, повідомляє Ukr.Media.

Тепла вода з куркумою – миттєвий імпульс для нашої імунної системи. Ендотоксини у куркумі підвищують імунну систему організму та знижують ризик зараження грипом або іншими неприємними інфекціями. Регулярне вживання води з куркумою, особливо в зимові місяці, безумовно, допомагає захиститися від вірусів, поширених в осінньо-зимовий період.

Покращує травлення

Куркума заохочує жовчний міхур виробляти жовч та інші травні ферменти, які допомагають організму правильно перетравлювати їжу. Коли ви починаєте свій день із куркумою, ви даєте установку своїй травній системі – правильно перетравлювати їжу.

Підтримує рівень цукру у балансі

Куркума допомагає організму правильно обробляти цукор усередині їжі, що запобігає високим стрибкам цукру в крові. Ця властивість куркуми дуже корисна для людей із діабетом.

Допомагає у боротьбі із зайвою вагою

Питна вода з куркумою запобігає накопиченню жиру в організмі. Це дуже корисно для процесу втрати ваги.

Покращує здоров’я та колір шкіри

Куркума позитивно впливає на здоров’я шкіри. Куркума – природний очисник крові. Вона видаляє токсини із крові. Куркума також має антиоксидантну властивість, яка захищає шкіру від пошкодження вільними радикалами і допомагає освітлити шкіру, надає їй гарного природного кольору.

Захищає мозкові клітини

Куркума знижує шанси на розвиток хвороби Альцгеймера. Вчені виявили, що куркумін, який є в куркумі, протидіє симптомам хвороби Альцгеймера, блокуючи утворення бета-амілоїду, білкової речовини, яка, як вважають, провокує втрату клітин та тканин. Крім того, куркума також зменшує запалення нервових тканин.

Забезпечує здоров’я серця

Куркума пов’язана з нижчим рівнем холестерину та запобіганням атеросклерозу. Вона також допоможе захистити від згустків крові, що розвиваються на стінках артерій.

У яких пропорціях слід використовувати куркуму?

Від 1/4 до 1/2 чайної ложки порошку куркуми розвести в одній склянці гарячої або кімнатної температури води – більш ніж достатньо на день. Ви також можете додавати куркуму у воду з лимоном та медом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що простая пряность поможет восстановиться после инсульта.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні