Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДачаНе вносьте ці добрива на грядки з цибулею: самі залишите себе без...

Не вносьте ці добрива на грядки з цибулею: самі залишите себе без урожаю

Этот материал также доступен на русском языке
Усі ми знаємо, що для хорошого врожаю будь-яку культуру потрібно удобрювати. Стосується це і цибулі. Однак не всі добрива підходять для цибулі і можуть завдати шкоди як рослинам, так і ґрунту.

До добрив, які потрібно застосовувати з обережністю, відноситься азот. Вся річ у тому, що цибуля не любить надлишок азоту, тому що це може сприяти утворенню зелені, але не цибулин. Також надлишок азоту впливає на лежкість цибулі, вона швидко псується.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо цибуля пустила стрілки.

Але азот необхідний цибулі для зростання, просто потрібно не зловживати цією речовиною. Тим більше, якщо ви використовуєте органіку, то в ній є азот. Тому вносити ще додатково азотовмісні препарати не потрібно.

Чутлива цибуля і до добрив, що містять хлор. При надлишку хлору можуть проявлятися хвороби та уповільнення зростання. Тому добрива, що містять цей елемент (наприклад, хлорид калій), не слід застосовувати під цибулю.

Не подобається цибулі і надмірне внесення калійних добрив. Калій дає цибулі стійкість до перепадів температур. Але надлишок калію може призвести до уповільнення зростання, поганого розвитку кореневої системи та зменшення стійкості до хвороб.

Важливо пам’ятати, що у якості добрива для цибулі найкраще використовувати компост, перегній або комплексні мінеральні добрива, які містять необхідні мікроелементи і у потрібній кількості.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні