Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДозвілляКіно для пенсіонерів та про пенсіонерів: Перший пенсійний кінофестиваль запрошує учасників та...

Кіно для пенсіонерів та про пенсіонерів: Перший пенсійний кінофестиваль запрошує учасників та глядачів

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсійний кінофестиваль? Та ще й зі статусом міжнародного? Саме так, і якщо ви захоплюєтеся відеозйомкою, то також можете взяти в ньому участь.

Перший пенсійний кінофестиваль: що це таке?

З головою «Асоціації пенсіонерів та ветеранів «Золота середина»* Валентиною Туз я познайомився в минулому році під час садіння калинового гаю у парку «Перемога», який давно став улюбленим місцем відпочинку одеситів. Тоді Валентина Андріївна розповіла, що у планах «Золотої середини» є проведення в Одесі пенсійного кинофестивалю «Оксамитовий сезон» зі статусом міжнародного.

Зізнатися, мені здалось сумнівним, що цей задум буде під силу громадській організації пенсіонерів без належних фінансових ресурсів і фахівців. Висловив свій сумнів Валентині Андріївні і почув у відповідь, що у Міністерстві культури спочатку теж піддали цю ідею сумніву. А потім підтримали її, врахувавши те, що у практиці не тільки вітчизняного, а й світового кінематографу ще не було проведення саме такого, пенсійного, напряму кінофестивалю. І ось нещодавно Валентина Туз отримала свідоцтво державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» про реєстрацію авторського права на твір «Програма-сценарій щорічного міжнародного кінофестивалю «Пенсійний кінофестиваль «Оксамитовий сезон» і затвердження його логотипу».

Як взяти участь у фестивалі?

У кінофестивалі може брати участь кожен пенсіонер або спільнота пенсіонерів. Джерелом офіційної інформації про підготовку та проведення «Оксамитового сезону» є веб-сайт кінофестивалю. Його оргкомітет уже почав свою роботу. З метою об’єктивного оцінювання кінопроектів, поданих учасниками кінофестивалю, та визначення його переможців створено журі, до якого увійшли видатні діячі кіномистецтва та культури. Передбачено визначення трьох переможців (перша, друга і третя премії), а також дипломантів. Додаткові нагороди можуть вручити меценати і спонсори.

Прийом заявок на участь в Одеському пенсійному кінофестивалі буде проводитися з 1 серпня по 15 вересня. Церемонія нагородження переможців відбудеться 3 жовтня в Арт-центрі імені Віри Холодної Одеської кіностудії, на базі якої і відбудеться цей незвичайний кінофестиваль.

Віктор Мамонтов

*НАША ДОВІДКА. В громадській організації «Асоціація пенсіонерів та ветеранів «Золота середина» літні люди можуть знайти діло по душі. Тут вони плетуть маскувальні сітки, роблять підкладки на сидіння водіям автомобілів та іншої воєнної техніки, заохочують людей на допомогу ЗСУ. Для любителів співу створено хор, для шанувальників танцю – танцювальний гурток. Є тут свої поети і прозаїки, художники, артисти.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні