Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезонні лютневі страви: пастернак, запечений з морквою в меді

Сезонні лютневі страви: пастернак, запечений з морквою в меді

Этот материал также доступен на русском языке
Пастернак можна тушкувати, смажити і запікати, додавати, як картоплю чи ріпу, в супи — словом, використовувати скрізь, де хочеться додати трохи солодощів та оригінального пряного духу.

Пропонуємо вам урізноманітнити своє зимове меню незвичайними, але при цьому смачними і корисними овочевими стравами.

Пастернак, запечений з морквою в меді

Властивості пастернаку подібні до женьшеню. У ньому міститься багато вітамінів, калій, фосфор. Він тонізує, зміцнює імунітет, налагоджує функцію травлення.

Інгредієнти

Пастернак – 2 штуки, морква – 2 штуки, олія – 4 столові ложки, рідкий мед – 5 столових ложок, сіль, перець – за смаком

Приготування

  • Пастернак нарізати брусочками і опустити в киплячу воду на пару хвилин. Потім дістати і трохи підсушити.
  • Деко змастити олією, викласти на нього палички пастернаку, посолити, поперчити і полити медом.
  • Помістити в нагріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
  • Під час запікання палички треба перевертати, щоб вони не підгоріли і набули рівномірного кольору.

Нове на сайті