Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезонні лютневі страви: грузинський пхалі прикрасить ваш стіл

Сезонні лютневі страви: грузинський пхалі прикрасить ваш стіл

Этот материал также доступен на русском языке
Взимку у нашому раціоні більше ситних калорійних м'ясних страв, тому пропонуєморопонуємо вам урізноманітнити своє зимове меню незвичайними, але при цьому смачними і корисними овочевими стравами.

Грузинська закуска «Пхалі»**

Пхалі — споконвічна страва легендарної грузинської кухні. Його можна вживати як самостійну страву та як закуску чи гарнір. Існує безліч видів пхалі, його можна приготувати з будь-яких рослинних продуктів: шпинату, капусти, буряків, бурякового листя, кропиви і т.д.

Інгредієнти

Морква – 2 штуки, цибуля – 1 штука, часник – 2-3 зубчики, волоські горіхи – 200 грамів, олія – 3-4 чайні ложки, лимонний сік – 2 чайні ложки, кінза або кріп, коріандр або шафран, сіль і перець – за смаком.

Приготування

  • Вимити моркву, загорнути у фольгу і помістити в духовку, розігріту до 220 градусів, на 30-40 хвилин.

*Овочі потрібно запікати, а не відварювати, щоб рідини було якнайменше.

  • Після запікання моркву необхідно остудити, очистити і натерти на дрібній тертці.
  • Помістити в блендер цибулю, часник, горіхи (попередньо підсушені на сковороді), олію, сіль, перець, спеції та лимонний сік і все ретельно перемолоти.
  • Якщо ви не любите сиру цибулю, можна попередньо пасерувати її на сковороді три або п’ять хвилин.
  • Горіхову масу змішати з натертою морквою і сформувати невеликі кульки, а потім відправити все у холодильник на одну годину.

**Пхалі в перекладі з грузинської – все впереміш.

Нове на сайті