Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезонні лютневі страви: салат із запечених коренеплодів - яскравий та насичений вітамінами

Сезонні лютневі страви: салат із запечених коренеплодів – яскравий та насичений вітамінами

Этот материал также доступен на русском языке
Овочеві салати поживні, тому їх можна вживати самостійно або використовувати як доповнення до інших страв на обід чи вечерю.

Пропонуємо вам урізноманітнити своє зимове меню незвичайними, але при цьому смачними і корисними овочевими стравами.

Салат із запечених коренеплодів

Коренеплоди можна вживати сирими, варити чи смажити. Ми пропонуємо рецепт з інгредієнтами, смаженими у духовці.

Інгредієнти

Буряк – 200 грамів, гарбуз – 200 грамів, морква – 200 грамів, червона цибуля – 200 грамів, насіння гарбуза – 1 столова ложка, насіння соняшникове очищене – 1 столова ложка, соняшникова олія – 1 столова ложка, розмарин, сіль та сік лимона – за смаком.

 Приготування

  • Духовку розігріти до 180 градусів.
  • Буряк, моркву, цибулю та гарбуз вимити, почистити і порізати великими шматками.
  • Полити все олією і ретельно перемішати. Викласти суміш на деко, застелене пергаментом, і запікати в духовці до готовності.
  • Дістати суміш із духовки. Дати овочам і коренеплодам охолонути, викласти в салатницю і збризкати лимонним соком, посолити і поперчити.
  • Посипати насінням соняшника та гарбуза (попередньо його можна підсмажити, щоб розкрився аромат) і додати розмарин.

Нове на сайті