Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк правильно пити свіжі соки, щоб не нашкодити собі

Як правильно пити свіжі соки, щоб не нашкодити собі

Этот материал также доступен на русском языке
Свіжовижаті соки, або фреші, бувають не тільки корисні, але й шкідливі. Для того, щоб сік приніс користь, потрібно знати, який напій підійде саме вам, а також познайомитися з правилами свіжого соку.

У свіжих соках містяться необхідні вітаміни та мінерали, однак, існує ряд хвороб, при яких пити соки категорично не можна, наприклад: цукровий діабет (не можна пити соки, що містять цукор), гастрит, виразка шлунка.

Як пити свіжі соки?

  1.  Перше і найважливіше, що слід пам’ятати: соки – це їжа. Тобто це повноцінний і завжди строго окремий прийом їжі. Соками не можна запивати іншу їжу, щоб не стимулювати її бродіння. Вживати соки можна тільки між їдою або за 15-20 хвилин до прийому їжі.
  2.  Соки слід не пити, а їсти – вживати не залпом, а невеликими ковтками, ніби прожовуючи в роті, або через трубочку, але обов’язково змочуючи слиною, щоб процес травлення починався в ротовій порожнині та забезпечував швидке і повне засвоєння соку.
  3.  Після прийому соку необхідно ретельно прополоскати рота чистою водою. Це убезпечить зубну емаль від пошкодження кислотами.

ВАЖЛИВО!

Не забувайте про те, що чисті фруктові соки і особливо цитрусові соки необхідно розбавляти водою в пропорції від 1:1 до 1:10.

Овочеві соки та соки із зелені можна пити, не розбавляючи, якщо вам приємний їх смак. Якщо якийсь сік вам неприємний – не пийте його.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні