Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЛегка та нескладна китайська гімнастика для оздоровлення організму доступна абсолютно всім: як...

Легка та нескладна китайська гімнастика для оздоровлення організму доступна абсолютно всім: як робити

Этот материал также доступен на русском языке
Ця гімнастика допоможе упорядкувати всі системи організму. Починати її потрібно з розтирання долонь та простору між пальцями – так, щоб відчути сильне тепло.

Весь комплекс вправ спочатку досить виконувати 2 рази, а потім — 6 разів. Протягом дня вправи можна повторювати до 5 разів, але у першій половині дня.

1. Удари в середину долоні корисні для серця, товстого та тонкого кишківника, знімають хвилювання та сонливість. Фалангою вказівного або середнього пальця лівої руки 7 разів ударяємо в точку, розташовану на середині правої долоні. Плескаємо в долоні 3 рази. Змінюємо руки, а потім знову тричі плескаємо в долоні.

2. Удари пальцями один по одному підтримують роботу серця, імунітету, покращують мозкову діяльність. Вдаряємо кінчиками пальців один по одному 7 разів. Плескаємо в долоні 3 рази.

3. Удари «перетинками» між пальцями нормалізують тиск, підбадьорюють, знімають сонливість. Ударяємо «перетинками» між чотирма пальцями, крім великого, один по одному 7 разів. Плескаємо в долоні 3 рази.

4. Удари «паща тигра» корисні для легенів та кишківника. Робимо удари великими «перетинками» – між великим та вказівним пальцем – 7 разів. Змінюємо руки. Плескаємо в долоні 3 рази.

5. Удари в області зап’ясть допомагають позбавитися відчуття здавленості в грудях, утрудненого дихання, нестабільного ритму серця, прискореного серцебиття, покращують сон. Робимо удари основами долонь в області зап’ясть із внутрішньої сторони 7 разів. Плескаємо в долоні 3 рази.

6. Удари кистями рук нормалізують травлення, знімають біль у верхній частині тіла, підвищують рівень опірності організму. Вдаряємо тильною поверхнею кистей по западинах, що знаходяться між великим і вказівним пальцями – по 7 разів для кожної руки. Плескаємо в долоні 3 рази.

7. Удари кистями рук по нижній частині долоні корисні для м’язів шиї, спини та попереку, а також для очей та зняття шоку. Міцно стислі кулаки вдаряємо один по одному з боку мізинців – 7 разів. Плескаємо в долоні 3 рази.

8. Удари по тильній стороні долоні корисні для м’язів спини. Робимо 7 ударів по тильній стороні однієї долоні. Плескаємо в долоні 3 рази, і повторюємо те саме для іншої руки.

Закінчуючи комплекс вправ, повільно та розмірено плескаємо у долоні 7 разів. Потім по 2 рази добре розтираємо руки від плеча до долонь – як із зовнішнього, так і з внутрішнього боку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні