П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКитайська гімнастика для людей похилого віку: легкі нескладні вправи повертають молодість

Китайська гімнастика для людей похилого віку: легкі нескладні вправи повертають молодість

Этот материал также доступен на русском языке
Нещодавно ми розпочали цикл публікацій про фіззарядку та розповіли про комплекс китайської гімнастики для людей похилого віку.Цінність цих вправ у тому, що вони нескладні, виконання не дає великого навантаження. У той же час вони досить динамічні, а при самомасажі залучаються до роботи великі групи м'язів.

 6 із 25 вправ ми вже опублікували. Продовжуємо тему.

  • ВПРАВА 7. Самомасаж голови. Погладжування голови роблять розкритою долонею правої або лівої руки, починаючи з чола у напрямку до потилиці і назад 10-15 разів. Потім великим, вказівним або середнім пальцем вібруючими і рухами і натисканням впливають на точку, що відповідає місцю з’єднання потилиці з шийними хребцями (10-20 секунд).
  • ВПРАВА 8. Самомасаж брів. Тильним боком других фаланг великих пальців обох кистей проводити погладжування брів від перенісся до скронь і у зворотному напрямку з невеликим натиском. Очі мають бути заплющені. Зробити 20-30 рухів в один і другий бік.
  • ВПРАВА 9. Рух очами. Заплющивши очі, зробити ними кругові рухи (ліворуч, вгору, праворуч, вниз), а також у зворотному напрямку. У повільному темпі повторити 10 разів на один бік і 10 разів на інший. Потім заплющені очі злегка помасажувати (погладити) пальцями, розкрити очі і кілька разів швидко моргнути.
  • ВПРАВА 10. Рух розплющеними очима по горизонталі в один та другий бік. У вихідному положенні сидячи голову тримати прямо, підборіддя трохи витягнути вперед. Праву руку відвести убік, розставивши пальці, погляд зафіксувати на кінчиках пальців витягнутої руки (скосити праворуч, голова не рухається). Потім витягнута рука повільно рухається перед обличчям по горизонталі в напрямку лівого плеча, погляд постійно стежить за рукою, що рухається, тобто очі починають косити в протилежний бік. Аналогічний рух руки та очей проводиться у зворотному напрямку. Таких рухів зробити 5 – в один бік та 5 – в другий.
  • ВПРАВА 11. Вправа для очей (фіксування погляду на кистях рук, що наближаються і віддаляються). Праву або ліву руку витягнути вперед і злегка убік, пальці розсунути, потім повільно наближати кисть до носа і повільно видаляти її у вихідне положення. Погляд постійно фіксується на нігті середнього пальця руки, що рухається. Таких рухів зробити 10–15.

Нагадаємо, для досягнення здоров’я та довголіття китайською гімнастикою слід займатися двічі на день – вранці, сидячи в ліжку, і у другій половині дня, на відкритому повітрі.

Продовження – у наступних публікаціях

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні