Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСезонні лютневі страви: гратен із червонокачанної капусти стане улюбленою вечерею всієї родини

Сезонні лютневі страви: гратен із червонокачанної капусти стане улюбленою вечерею всієї родини

Этот материал также доступен на русском языке
Що приготувати в лютому? Пропонуємо вам урізноманітнити своє зимове меню незвичайними, але при цьому смачними і корисними овочевими стравами.

Гратен* із червонокачанної капусти

У зимове меню варто запровадити відмінну страву з капусти, з вершками, сиром, горіхами. Капустяна запіканка з апетитною скоринкою стане корисною та смачною вечерею для всієї родини.

Інгредієнти

Капуста червонокачанна – 350 грамів, вершки – 150 мілілітрів, сир твердий – 100 грамів, горіхи волоські рубані – 50 грамів, хлібні крихти – 2 столові ложки, паприка мелена – 1 щіпка, цукор – 0,5 чайної ложки, сіль і вершкове масло – за смаком.

Приготування

  • Капусту дрібно нашаткувати
  • Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти у форму нарізану капусту.
  • У каструлю влити вершки, додати сіль, цукор та мелену паприку.
  • Підігріти вершки на вогні, як почнуть закипати, зняти каструлю з вогню.
  • Залити капусту вершками зі спеціями.
  • Сир натерти на тертці, а горіхи дрібно нарубати. Змішати сир, горіхи та хлібні крихти і рівномірно розподілити поверх страви.
  • Гратен накрити фольгою і відправити у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
  • Потім зняти фольгу і готувати страву ще 10 хвилин, збільшивши температуру до 200 градусів.

*Гратен (gratin) – будь-яка солодка або несолодка страва, запечена в духовці до утворення апетитної скоринки.

Раніше ми розповідали, що готували запорізькі козаки.

Нове на сайті