Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк подолати безсоння без пігулок - поради читачів

Як подолати безсоння без пігулок – поради читачів

Этот материал также доступен на русском языке
Саме сон є запорукою нормального стану організму. Тому за нормальний сон треба боротися.

«Не є секретом, що стрес, пов՚язаний з війною, погіршив сон багатьох людей. Безсоння дошкуляє, забирає сили. Але саме сон є запорукою нормального стану організму. Тому за нормальний сон треба боротися.

Система проти безсоння

Наводжу свою систему, яка мені допомагає засинати навіть після повітряних тривог.

Вправа перша

Сядьте на ліжко, обхопіть коліна руками і покачайтеся роликом на спині туди і назад. Після виконання цієї вправи ви відчуєте, як випрямиться ваш хребет, розслабляться м’язи спини.

Вправа друга

Ляжте на спину, підніміть ноги і руки вгору під прямим кутом до тіла і потрусіть ними протягом однієї-двох хвилин.

Масаж стоп

До цих вправ було б добре додати ще масаж стоп. Адже на стопах знаходяться проекції всіх органів. І це, на додачу до всього, просто дуже приємна процедура, яка підніме настрій.

Теплий душ

На завершення – теплий душ, який добряче розслабляє тіло. Можна робити і душ-медитацію, якщо з якихось причин звичайний душ не можна організувати. Робиться він дуже просто: уявляєте себе під теплим душем або під потоками дощу, або водоспаду.

Тут бажано включити на повну силу свою уяву. Уявляйте кришталево чисті потоки води, які лагідно омивають ваше тіло і забирають з собою всі негаразди минулого дня, – втому, роздратування, поганий настрій, негативні думки. Відчуйте, як очищається кожна клітинка вашого тіла, наповнюється здоров’ям, силою, спокоєм.

Олег Башкирчук, Рівненська область»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні