Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСтало відомо, скільки потрібно спати літнім людям, щоб зберегти гостроту розуму та...

Стало відомо, скільки потрібно спати літнім людям, щоб зберегти гостроту розуму та тверду пам’ять

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені з Кембриджського університету в Англії та університету Фудань в Китаї назвали оптимальну тривалість сну для людей середнього і літнього віку.

Як виявилося, ідеальна тривалість сну – це сім годин. Така кількість сну підтримує здоров’я мозку та нервової системи та допомагає зберегти когнітивні здібності навіть у глибокій старості.

Фахівці вивчили дані майже 500 тисяч людей віком від 38 до 73 років, зареєстрованих у британському біобанку. Усіх учасників запитали про їх режим сну, психічне здоров’я та самопочуття та запропонували їм пройти кілька когнітивних тестів. За результатами дослідження вчені виявили, що сім годин без перерви на добу оптимальна тривалість сну для збереження когнітивних функцій, таких як швидкість обробки інформації, зорова увага, пам’ять та здатність приймати рішення.

У той час як недостатня або надмірна кількість сну пов’язана з погіршенням розумових здібностей та проблемами із психічним здоров’ям.

“Гарний нічний сон важливий на всіх етапах життя, але особливо в середньому та літньому віці. Пошук способів покращити сон людей похилого віку може мати вирішальне значення для підтримання їх психічного здоров’я, а також запобігання погіршенню когнітивних функцій та розвитку деменції”, – сказала Барбара Саакян, один із авторів дослідження.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні