П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк відстрочити посивіння волосся: найкращі способи профілактики сивини

Як відстрочити посивіння волосся: найкращі способи профілактики сивини

Этот материал также доступен на русском языке
Появи сивини важко уникнути. І рано чи пізно у пасмах з'являється срібло. Посивіння — генетично обумовлений процес, але, незважаючи на це, відтермінувати його початок цілком можливо.

Про найкращі способи профілактики сивини розповідає Ukr.Media.

“Фізіологічна” поява сивого волосся зазвичай припадає на вік 50-55 років. Воно пов’язане з ослабленням функції клітин-меланоцитів, що продукують меланін, що забезпечує волоссю їх природний колір.

Якщо поява “білих локонів” відбувається у ранньому віці (20-30 років), то тут може бути замішано відразу кілька факторів, що впливають на зниження активності або навіть загибель меланцитів.

Найшвидший і дієвий спосіб позбавлення сивини – фарбування волосся, але, на жаль, при частому застосуванні ця процедура може несприятливо позначитися на їхній красі та здоров’ї.

Але є більш щадні прийоми для ефективної профілактики.

Які продукти захищають від передчасної сивини?

Дуже важливо достатнє надходження з їжею необхідних мікроелементів та поживних речовин. Включіть у свій раціон їжу, що містить достатню кількість білка, кальцію, цинку, міді, селену, вітамінів групи В, бета-каротину: наприклад, морську капусту, волоські горіхи, фундук, листові овочі, бобові, яйця, сир, броколі, печінку, цитрусові, яблука, ягоди тощо.

Корисні продукти, які містять достатню кількість Омега – оливкова олія, риб’ячий жир, деякі сорти риби.

Прості способи боротьби з сивиною

Не слід забувати про питний режим. Візьміть за правило вживати щонайменше 1,5-2 л чистої води на день.

Намагайтеся максимально виключити зі свого життя стрес. За необхідності зверніться за допомогою до психолога або психотерапевта.

Дотримуйтесь здорового способу життя – частіше гуляйте на свіжому повітрі (2-3 години на день), позбавтеся шкідливих звичок (куріння, алкоголь).

Проводьте у домашніх умовах доглядові процедури, що покращують мікроциркуляцію, наприклад, масаж волосистої частини голови по 3-5 хв на день.

Використовуйте рослинні маски на основі рицинової олії, настоянки стручкового перцю та вітамінів групи В – вони добре стимулюють мікроциркуляцію, а рицинова олія сприяє виробленню природного пігменту.

Спробуйте фармацевтичні препарати на основі вітамінів групи В, С, А із вмістом мікроелементів та амінокислот, необхідних для синтезу меланіну (таких, як цистеїн та тирозин) – всі препарати застосовуються лише за призначенням лікаря.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні