П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачРозповідь експерта: як соняшникова олія перетворюється на оливкову...

Розповідь експерта: як соняшникова олія перетворюється на оливкову…

Этот материал также доступен на русском языке
70-80% оливкової олії, яку продають на ринках в Україні - підробка. В інтернет-магазинах фальсифікату оливкової олії ще більше.

Про це розповів виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов у коментарі одному з українських видань. Покупців обманюють як щодо складу продукту, так і щодо його якості, – підкреслив він.

За словами експерта, з усіх видів олій саме оливкову підробляють найчастіше: “Коли пишуть Extra Virgin Oil, за фактом це звичайна оливкова олія”.

Несміянов зазначив, що бляшані банки оливкової олії місткістю 1 і 5 літрів, які продають по 110-130 і 310-350 гривень відповідно, в більшості випадків є підробкою. “Це або не оливкова олія взагалі, або якийсь ширпотреб”, – заявив він.

Максим Несміянов назвав найпопулярніший спосіб підробки оливкової олії: фактично це соняшникова олія зі смаковими добавками, безпеку яких ніхто не може гарантувати.

Експерт додав, що іноді на ринку можна бачити справжню італійську оливкову олію, але вона може виявитися простроченою. Зокрема, це показала нещодавня перевірка, організована Спілкою на одному зі столичних ринків:

«Ми знайшли там італійську олію, прострочену на місяць. Дорога, погано продається “.

Експерт сказав, що в Інтернеті ситуація набагато гірша. А все тому що немає контролю:

“Найчастіше підроблену олію продають в Інтернеті. Там чимало як зіпсованого товару, так і підробленого. Там просто смітник. Жодного контролю, ніхто ні за що не відповідає”.

За словами Несміянова, покупцеві слід звертати увагу на маркування, на наявність тексту українською мовою:

“Якщо його немає, то я розумію, що це не контрабанда – це олія, розлита в підвалах України”.

“У супермаркетах я такого товару не бачив, а на базарах бачу цю олію скрізь. Але контролюючі органи цим не займаються, нікому діла до цього немає”, – підсумував експерт.

 

Раніше опубліковано: Експерти розповіли, як відрізнити сир від сирного продукту

Читайте також:

Джерело: obozrevatel

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні