Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЕксперти розповіли, як відрізнити сир від сирного продукту

Експерти розповіли, як відрізнити сир від сирного продукту

Этот материал также доступен на русском языке
На ринках і в магазинах часто продають сирний продукт - і добре якщо на ньому це написано. Іноді ж сирний продукт можуть продавати під виглядом натурального сиру.

Як відрізнити справжній сир, виготовлений з натурального молока, від сирного продукту, до якого входять переважно рослинні жири?

Як це правильно зробити, розповіли в ефірі програми «Сніданок з 1+1» експерти молочної галузі, пише agronews.ua.

Як відрізнити справжній сир, виготовлений з натурального молока, від сирного продукту, до якого входять в основному рослинні жири?

Як це правильно зробити розповіли в ефірі програми «Сніданок з 1 + 1» експерти молочної галузі, пише

У сирному продукті лише 20% молока

Сир – дуже смачний та корисний продукт, але тільки якщо він справді натуральний. Якщо ж вживати замість натурального сиру сирний продукт, то жодної користі організму це не дасть. Щоправда, при цьому наші смакові рецептори залишаться «задоволеними», адже виробники підробок навчилися віртуозно використовувати смакові добавки для приваблення покупців.

Пальмову або кокосову олії, які переважно використовуються при виробництві сирних продуктів, майже повністю замінюють у них тваринні жири. Так, максимальний вміст молока в сирних продуктах становить лише 20%. Все інше – рослинні жири, які дуже небезпечні для нашого здоров’я.

Як пахне справжній сир

Як відрізнити натуральний сир від сирного продукту? Перша відмінність – це ціна. З огляду на високу вартість молока, натуральний сир не може бути дешевим, кажуть експерти. Тому сирний продукт відчутно дешевший за натуральний сир. Але навіть ті ціни на сирні продукти, за якими нам їх продають, непомірно завищені. Насправді, їхня собівартість набагато нижча.

Розрізнити їх можна й за запахом. Насправді сирний продукт має яскраво виражений надмірний запах. А натуральний сир приємно і ненав’язливо пахне молоком. За зовнішнім виглядом вони також відрізняються. Сирний продукт, як правило, не пружний, а в’язкий і ламкий. Натуральний сир мусить бути твердим, пружним і пористим, а в разі якщо це сир брі – м’яким і тягучим.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні