Пропонуємо вам урізноманітнити своє зимове меню незвичайними, але при цьому смачними і корисними овочевими стравами.
- Сезонні лютневі страви: гратен із червонокачанної капусти стане улюбленою вечерею всієї родини.
- Сезонні лютневі страви: грузинський пхалі прикрасить ваш стіл.
- Сезонні лютневі страви: смажений корінь селери – джерело вітамінів і мікроелементів і відмінний гарнір.
- Сезонні лютневі страви: салат із запечених коренеплодів – яскравий та насичений вітамінами.
Пастернак, запечений з морквою в меді
Властивості пастернаку подібні до женьшеню. У ньому міститься багато вітамінів, калій, фосфор. Він тонізує, зміцнює імунітет, налагоджує функцію травлення.
Інгредієнти
Пастернак – 2 штуки, морква – 2 штуки, олія – 4 столові ложки, рідкий мед – 5 столових ложок, сіль, перець – за смаком
Приготування
- Пастернак нарізати брусочками і опустити в киплячу воду на пару хвилин. Потім дістати і трохи підсушити.
- Деко змастити олією, викласти на нього палички пастернаку, посолити, поперчити і полити медом.
- Помістити в нагріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
- Під час запікання палички треба перевертати, щоб вони не підгоріли і набули рівномірного кольору.