Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 1 лютого

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 1 лютого

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста сорок третя доба російського широкомасштабного вторгнення. Окупанти, минулої доби, завдали 5 авіаційних та 6 ракетних ударів.

Противник не припиняє наступальних дій на Лиманському та Бахмутському напрямах.

Зазнає великих втрат. Веде безуспішні наступальні дії на Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Ямполівка, Спірне, Роздолівка, Благодатне, Червона Гора, Бахмут, Кліщіївка та Парасковіївка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено. З мінометів та артилерії обстріляно райони населених пунктів Рожковичі, Басівка, Олександрівка та Грабівське Сумської області та Ветеринарне, Стрілка, Глибоке, Зелене, Ненудне, Огурцове, Вовчанськ, Стариця та Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв позиції наших військ у районах Іванівки, Куп’янська, Кислівки та Котлярівки Харківської області та Новоселівського та Ковалівки – Луганської.

На Лиманському напрямі вогневої поразки зазнали Новоєгорівка, Невське, Червонопопівка, Кремінна та Діброва в Луганській області.

На Бахмутському напрямку під ворожий вогонь потрапили Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляно Бердичі, Тоненьке, Північне, Авдіївку, Водяне, Георгіївку, Мар’їнку та Перемогу.

На Новопавлівському напрямку вогневої поразки зазнали райони населених пунктів Велика Новосілка, Ненучне, Новоукраїнка, Богоявленка, Вугледар та Микільські Дачі Донецької області.

На Запорізькому напрямку під вогневий вплив потрапили райони 20 населених пунктів, Серед них – Времівка та Новопіль Донецької області та Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів та Новоданилівка на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку обстріли з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів зазнали районів 21 населеного пункту. Зокрема це – Золота Балка, Миколаївка, Тягинка, Понятівка, Антонівка, Берегове, Бурштинове та Херсон. Є жертви серед цивільного населення.

Противник продовжує зазнавати втрат.

Так, у районі Новоіванівки Луганської області облаштовано ще один військовий шпиталь. На лікуванні перебувають близько 100 російських військовослужбовців. Ступінь тяжкості поранення зазвичай занижують та не враховують у медичних документах. Після надання мінімальної допомоги відправляють на передову.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 9 ударів по районах ворога і 2 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Ракетники та артилеристи вразили 13 районів зосередження живої сили противника, 1 пункт управління та 1 боєприпасний склад.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні