Субота, 18 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний календар дачника на березень 2024: що і коли потрібно робити в...

Місячний календар дачника на березень 2024: що і коли потрібно робити в саду та городі

Этот материал также доступен на русском языке
У березні садівникам і городникам потрібно встигнути висадити все, про все подбати, і нічого не забути. Щоб спростити це завдання, ми розповімо, в які дні слід приділяти час розсаді та рослинам, а які – не варті зусиль.

Місячний календар дачника на березень 2024 року

 

  • сприятливі дні: 1, 5-7, 12-13, 15-16, 18-21, 23-25, 27-29 березня;
  • несприятливі дні: 8-9, 14 березня;
  • нейтральні дні: 2-4, 10-11, 17, 22, 26, 30-31 березня.

У період до 19 березня найкращий час для висаджування томатів, перців, баклажанів, огірків, гарбуза, кабачків і патисонів та капусти.

А на початку і наприкінці місяця займіться посадкою квасолі, бобів, гороху, зелені, буряка, моркви та редиски.

Раніше ми писали, чим підживити цибулю навесні.

Календар садівника-городника на березень 2024 року

5-7 березня

Потрібно зайнятися квітами, цибулею, часником і хріном. Можна садити всі види капусти, картоплю і топінамбур, а також квасолю і боби. Можна полоти та проріджувати, вносити добрива. День сприятливий для висадки декоративних кущів.

12-13 березня

12 і 13 березня слід садити помідори, огірки, перці, баклажани, кабачки, гарбузи, редьку і зелень на салати. Можна обрізати гілки в саду, підживити рослини добривами.

15-16 березня

Ці дні підійдуть для висаджування цибулі, часнику і хрону, спаржі, картоплі, полуниці та суниць, квасолі та гороху, моркви та буряка. Можна зайнятися квітами, обробляти рослини від шкідників, садити декоративні дерева, плодово-ягідні кущі.

18-21 березня

Ці дні підходять для роботи з розсадою помідорів і огірків, перцю, капусти, баклажанів, кабачків, моркви, ріпи та селери. Можна полити й обприскати рослини, обрізати гілки, провести обробку від шкідників. Також варто посадити ягідні та плодові дерева і чагарники.

23-25 березня

Можна приділити час догляду за цибулею, часником і хріном. Також день сприятливий для висадки або догляду за картоплею і топінамбуром, редискою, дайконом, морквою і селерою. Можна зайнятися квітами, кімнатними рослинами, пересадкою і заготівлею насіння.

27-29 березня

Сприятливі дні для догляду за цибулею, часником, редискою, дайконом. Приділяти увагу слід і всім видам капусти, картоплі, моркви, буряка. 27 березня – останній день у місяці, коли можна приділяти увагу квітам і кімнатним рослинам. 28-29 березня можна підгодувати розсаду й обробити рослини від шкідників.

Індексація навіть не 7,9%: скільки реально отримають пенсіонери в березні (відео)

Нова допомога держави: що можуть отримати переселенці та ті, хто повернувся з-за кордону (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні