Понеділок, 6 Травня, 2024
ГоловнаГрошіУтримання в геріатричному закладі: скільки грошей з усіх доходів пенсіонерів забирає будинок...

Утримання в геріатричному закладі: скільки грошей з усіх доходів пенсіонерів забирає будинок для людей похилого віку

Этот материал также доступен на русском языке
Багато людей похилого віку часто страждають від хвороб, самотності, оскільки близькі родичі не мають можливості постійно перебувати поруч. Тому сьогодні функціонують будинки для людей похилого віку.

Запитання читачки:

– Моя тітка проживає у геріатричному пансіонаті. Крім пенсії, щомісячно отримує страхову виплату. Яка частина страхових коштів має виплачуватися безпосередньо їй?

Людям, які проживають у будинках-інтернатах для людей похилого віку та осіб з інвалідністю, пансіонатах для ветеранів війни та праці, щомісячні суми страхових виплат перераховуються на рахунок зазначених установ з виплатою різниці між сумою страхової виплати і вартістю утримання в установі, але не менше 25% від призначеної суми страхової виплати*.

Тобто безпосередньо одержувачу, який перебуває на державному утриманні, перераховується 25% щомісячної страхової виплати.

Аналогічний порядок передбачено і для пенсійної виплати у період перебування пенсіонера на повному державному утриманні**.

Закон «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»: *Частина перша статті 42 Закону від 23.09.1999 № 1105-XIV та **Стаття 48 Закону від 09.07.2003 № 1058-IV.

За інформацією Пенсійного фонду

Нове на сайті