Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСтосується власників карток «Ощадбанку»: з 1 квітня пенсії та соцвиплати «заморозять» -...

Стосується власників карток «Ощадбанку»: з 1 квітня пенсії та соцвиплати «заморозять» – що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
У «Ощадбанку» звернулися з важливою інформацією до своїх клієнтів, які отримують пенсії та соцвиплати у банку. Часу залишилося до 31 березня 2024 року, потім зняти гроші з картки буде неможливо.

Ощадбанк вже кілька разів продовжує терміни дії платіжних карток, але цього разу швидше за все пролонгування не буде. Хоча все може змінитися, але поки що такої інформації немає.

Відомо, що Державний Ощадбанк наприкінці 2023 року у зв’язку з військовим становищем продовжив термін дії платіжних карток до 31 березня 2024 року повідомляє прес-служба банку.

Раніше ми розповідали, чи варто переходити на пенсію померлого чоловіка чи дружини.

Продовжено дію всіх платіжних карток, у тому числі і переселенців.

“Продовження відбувається автоматично для карт, термін яких спливає, починаючи з лютого 2022 року. Якщо нова карта вже перевипущена, будь ласка, зверніться до відділення Ощадбанку для її отримання у зручний для вас час”, – зазначили у фінустанові.

До 31 березня 2024 року картки, у яких закінчився термін дії, продовжать повноцінно працювати. Ними можна розраховуватись у торгово-сервісній мережі, знімати готівку в банкоматі та проводити всі необхідні операції, але з 1 квітня ці функції будуть заморожені. Пенсії та соцвиплати продовжуватимуть надходити на рахунки, але українці не зможуть їх зняти, доки не пройдуть ідентифікацію та не отримають нову карту.

Чому пенсіонерам не варто накопичувати гроші на банківській карті?

Деякі пенсіонери, особливо це стосується працюючих або тих, хто має ще дохід крім пенсії, часто не знімають пенсійні гроші. Вони їх накопичують. Зберігати гроші на картці набагато зручніше, ніж удома в тумбочці або під матрацом. Але й тут можливі проблеми.

Про них розповіли у Мінсоцполітики. Тож якщо пенсіонер не знімає виплати з картки протягом шести місяців, то пенсію можуть призупинити.

Тому, щоб уникнути такої ситуації, потрібно хоча б раз на шість місяців проводити транзакцію пенсійною карткою. Можна просто поповнити рахунок або сплатити за комунальні послуги.

Щоб відновити виплати, пенсіонер має звернутися до Пенсійного фонду, щоб підтвердити свою особу.

І протягом 10 днів виплата пенсії поновлюється.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні