П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаНовиниОкупанти намагаються оточити одне з міст Донецької області – зведення Генштабу на...

Окупанти намагаються оточити одне з міст Донецької області – зведення Генштабу на ранок 20 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Вночі російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши 7 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 4 ворожі БПЛА.

Минулої доби сталося 103 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 1 ракетного та 23 авіаційних ударів, здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження отримали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційні удари отримали: Авдіївка, Орлівка та Новомихайлівка Донецької області.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ЗСУВ Північ на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 12 атак ворога в районах населених пунктів Сіньківка, Петропавлівка, Табаївка та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямі українські воїни відбили 10 атак оккупантів біля Тернів, Ямполівки, Верхньокам’янського Донецької області та ще 15 атак у районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 4 атаки противника поблизу Іванівського, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони минулої доби відбили 14 атак загарбників у районі Авдіївки та ще 19 атак на південь від Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямі українські воїни продовжують стримувати ворога біля Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 12 атак.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито атаку ворога на південь від Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили 3 атаки противника на захід від Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи щодо розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не залишає спроб вибити наші підрозділи із позицій. Минулої доби противник здійснив 10 безуспішних штурмів позицій наших військ.

Водночас, українські воїни активними діями завдають окупаційним військам збитків у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 1 району зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ вразили 4 артилерійські засоби противника.

Нове на сайті