Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯку популярну рибу потрібно вживати з особливою обережністю: ви повинні це знати

Яку популярну рибу потрібно вживати з особливою обережністю: ви повинні це знати

Этот материал также доступен на русском языке
Важко уявити наш раціон без риби, особливо морської, яку багато хто вважає корисною. Але є види, які завдають шкоди нашому здоров'ю.

Насамперед, експерти радять обов’язково звертати увагу не лише на саму рибу, а й на те, де її виловлено. Риба з атлантичного басейну може містити в собі токсичні речовини та важкі метали. Йдеться про тунець, камбалу, палтус. І чим більша тушка, тим більша ймовірність, що вона містить більшу кількість шкідливих речовин.

Раніше ми розповідали, яка риба корисна для пенсіонерів.

З особливою обережністю потрібно вживати тілапію, пангасіус, а також морський окунь. До речі, останній накопичує у собі ртуть.

Морський окунь – це риба, яку слід вживати в обмежених кількостях через високий вміст метилмеркурію та інших токсинів.

Якість пангасіуса може сильно варіювати, особливо залежно від походження. У ряді випадків пангасіус може містити антибіотики, консерванти та інші добавки, які були використані в аквакультурі вирощування, які є небезпечними для здоров’я. Це саме стосується і тілапії.

Варто звернути увагу і на рибу з сімейства лососевих – семгу, форель. Якщо риба вирощувалась в аквакультурі, вона може містити антибіотики та пестициди, які були використані у процесі розведення та вирощування.

Які види риби корисні

Одна з головних цінностей морської риби – те, що у ній міститься Омега-3 – цінні жири. Вони просто потрібні для волосся, здорової шкіри, мозку.

Корисні такі види: мінтай, тріска, хек, сибас, дорадо, морський окунь, палтус (тільки з чистих водойм), зубатка, осетр, судак, щука.

Що стосується рибних консервів, то потрібно вибирати у власному соку, а не в олії, тому що це окислені жири.

Нове на сайті