Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля багатьох господинь це буде справжнім відкриттям: для чого при варінні гречки...

Для багатьох господинь це буде справжнім відкриттям: для чого при варінні гречки додають соду

Этот материал также доступен на русском языке
Гречана каша - улюблений гарнір багатьох. Вона добре поєднується з м'ясом, рибою, котлетами і навіть з молоком. Але важливо правильно зварити крупу. І допоможе цьому звичайний інгредієнт, який є на кожній кухні.

Багато господарок, почувши цю пораду, будуть здивовані, але щоб перевірити дієвість цього способу, потрібно спробувати і потім уже робити свої особисті висновки.

Раніше ми розповідали, чим корисна гречка.

Досвідчені кулінари радять при приготуванні гречки додавати в каструлю трохи соди. Головне, не переборщити, інакше можна зіпсувати кашу.

Що дає гречці додавання при варінні соди?

Відповідь досить проста. Перше і важливе – це те, що сода робить пухким та повітряним не лише тісто, а й кашу. Гречка вийде повітряною та розсипчастою.

Також додавання невеликої кількості соди при варінні гречки допомагає пом’якшити її та прискорити процес приготування. Гречка має тверду структуру і додавання соди допомагає зробити її ніжнішою.

Як сода діє на гречку:

  • Крупа при варінні не пригорає;
  • Нейтралізується надто настирливий запах гречки, роблячи його більш тонким і приємним;
  • Каша виходить пишною та повітряною;
  • Крупа очищається від сміття та лусочок.

Важливо правильно зварити гречку. Для цього крупу спочатку перебирають, потім промивають, заливають холодною водою і ставлять на плиту, коли гречка буде готова наполовину, можна додати соду, буквально на кінчику ножа.

Якщо на поверхні води підніметься сміття, його потрібно зібрати ложкою і викинути.

Не забуваймо посолити кашу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні