Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяТакий борщ – мрія кожної господині: що потрібно зробити, щоб зберегти насичений...

Такий борщ – мрія кожної господині: що потрібно зробити, щоб зберегти насичений червоний колір

Этот материал также доступен на русском языке
Борщ – це національна українська страва, але не всім хазяйкам вдається зварити воістину червоний борщ. Іноді він виходить рожевим або жовтуватим, а так хочеться насиченого кольору.

Досвідчені господині розкрили секрет приготування яскраво-червоного борщу.

Раніше ми розповідали, який секретний інгредієнт потрібно обов’язково додавати в борщ.

І він не у додаванні соди, оцту чи лимонного соку. Як виявилося, весь секрет у правильному буряку та часі його приготування.

Саме бордовий борщ можна одержати завдяки бурякам. Для цього потрібно вибирати салатні сорти або – найпростіше – бордові, які не мають світлих прожилок всередині. Чим темніший буряк, тим насиченіший борщ.

Буряк може втрачати колір через тривале варіння. Тому найкращий варіант – це додавання буряків до борщу за 10-15 хвилин до закінчення приготування. Для цього, щоб овоч встиг приготуватися, буряк потрібно протушкувати разом із цибулею та морквою, а потім додати до борщу.

Досвідчені господині радять додати при пасуванні буряків пару ложок вершкового масла, це теж збереже їхній колір.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні