Субота, 27 Липня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 19 січня – чому сьогодні краще відкласти справи...

Свята та народні прикмети 19 січня – чому сьогодні краще відкласти справи на інший день

Этот материал также доступен на русском языке
19 січня в Україні відзначають День чоловіка. Православні вшановують пам'ять святого Макарія Великого. Іменини відзначають Федір і Юхим. У народному календарі Макарів день. У цей день не потрібно носити чорний одяг.

19 січня – яке свято відзначають в Україні

19 січня в нашій країні відзначають День подружжя. Свято вперше стали відзначати в Ісландії в третю п’ятницю січня, щоб підкреслити важливу роль, яку відіграє подружжя в нашому житті. Адже розум, доброта, почуття гумору, привабливість і надійність партнерів допомагають нам справлятися з усіма труднощами на життєвому шляху. Сьогодні чудовий привід привітати своє подружжя та подякувати за підтримку.

Також 19 січня відзначають День ніжності до всіх істот. Сьогодні саме такий день, коли необхідно проявляти ніжність не тільки до коханих людей, а до всіх навколишніх істот. Йдеться і про домашніх улюбленців, і про всіх живих істот на планеті. Відпустіть сьогодні свою ніжність на волю, і ви відразу помітите, як зміняться оточуючі.

А ще 19 січня у світі відзначають День попкорну, який багато хто вважає найкращою закускою у світі, а також невід’ємною частиною перегляду улюбленого кінофільму. Сьогоднішній день присвячений смаку та аромату, з яким будь-яка кіноподорож стає ще більш неповторною та незабутньою. Завітайте сьогодні до кінотеатру та замовте ароматний попкорн або засмажьте попкорн самі та запросіть близьких і подивіться разом із ними улюблений фільм.

19 січня – яке церковне свято 2024 року

Цього дня православні віряни вшановують пам’ять святого Макарія Великого, відомого як автора безлічі духовних бесід і молитов. Довгий час Макарій був учнем одного з отців чернецтва преподобного Антонія Великого. Після його смерті Макарію дістався його посох, а разом з ним перейшла і частина духовної сили. За духовні подвиги Макарія прозвали “юнаком старцем”. Помер Макарій у монастирі, який сам же й побудував. Після себе преподобний залишив понад 50 бесід, 7 настанов і 2 послання.

Також 19 січня за новим стилем вшановують ще двох Макаріїв – преподобного Макарія, пісника Києво-Печерського і преподобного Макарія Печерського, диякона, а також преподобного Лаврентія Чернігівського.

19 січня – що не можна сьогодні робити

За народними прикметами цього дня не можна:

  • носити чорний одяг – можна накликати біду,
  • стригтися – є ризик відрізати удачу,
  • полювати і рибалити – улову не буде.

Здавна відома приказка: як орав на Макара, так і весь рік доведеться. Вважається, що справи краще відкласти на інший день, інакше доведеться важко працювати весь рік.

Якщо на Макара наснився кошмар – це серйозне попередження для вас, до нього варто прислухатися.

19 січня – що прийнято робити цього дня

Цього дня до святого звертаються з проханнями про зцілення хворих, оскільки святий Макарій за життя зціляв людей, а також просять про допомогу в сімейних справах.

Макарів день вважається вдалим для початку будь-яких справ, пов’язаних із благом інших людей. Наші предки вірили, що все, що почнеться на Макарія, складеться добре. Також цього дня заведено збиратися сім’ями і ходити один до одного в гості. Помічено, що в ніч на Макарія сняться віщі сни, які в жодному разі не можна розповідати.

19 січня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом і врожай:

  • день сонячний – весна прийде рання;
  • зірок на небі багато – зима буде затяжною;
  • хуртовина – на Масляному тижні теж буде мести;
  • відлига прийшла – скоро прийде і справжнє тепло.

19 січня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини цього дня за новим церковним календарем відзначають Макар, Петро, Антон, Микола, Федір, Марк, Арсеній та Юхим.

Понаднормовий стаж 2024 – як держава оцінює багаторічну працю пенсіонерів (відео)

У нарахуванні пенсії є несправедливість – як розраховують виплати пенсіонерам (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні