Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаДачаНе викидайте лушпиння часнику, воно ще дасть зібрати хороший урожай – несподіване...

Не викидайте лушпиння часнику, воно ще дасть зібрати хороший урожай – несподіване застосування

Этот материал также доступен на русском языке
Часник корисний не тільки для нашого здоров'я, його також можна застосовувати на своїй ділянці, причому ефективне навіть лушпиння. Якщо її правильно використовувати, то можна зібрати добрий урожай овочів і не тільки.

Досвідчені садівники та овочівники поділилися секретами застосування часникового лушпиння. Тому, поки є час, до нового сезону можна запастися лушпинням, а потім застосовувати його за призначенням.

Раніше ми розповідали, як виростити часник.

Відмінний результат дає застосування лушпиння часнику при посадці овочів на грядки. Лунки потрібно приправити невеликою кількістю лушпиння і це допоможе захистити рослини від шкідників та хвороб. Особливо добре реагують на таке добриво помідори та перець.

Часникове лушпиння захистить від хвороб і смородину з аґрусом. Для цього ранньою весною, коли на кущах почне з’являтися зав’язь, під рослинами потрібно залишити трохи лушпиння.

Хороший і здоровий урожай картоплі – теж не проблема, якщо в лунки при посадці додати лушпиння часнику. Шкідники таку картоплю обходитимуть стороною.

А ще, на основі часникового лушпиння можна готувати підживлення і потім обприскувати рослини. Завдяки такому добриву, наприклад, томати виростають більші та солодкі.

З часникового лушпиння можна приготувати і протигрибковий настій, який добре впоратися зі спорами грибних хвороб. Для цього 100 г лушпиння часнику потрібно проварити у літрі води 30 хвилин.

Після цього настій має охолонути. Після проціджування можна розпочинати обробку листя біля основ рослин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні