Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДачаЧотири фатальні помилки, які роблять дачники на городі восени

Чотири фатальні помилки, які роблять дачники на городі восени

Этот материал также доступен на русском языке
З приходом осені багато дачників починають готувати свій город до майбутнього сезону, сподіваючись отримати гарний урожай. Але роблячи це неправильно, вони часом досягають зворотного результату.

Надмірна обробка грядок загрожує загибеллю як патогенних, так і корисних мікроорганізмів. І тут вкрай важливо знайти “золоту середину”.

Раніше ми писали, як правильно мульчувати ґрунт.

Дезінфекція ґрунту

Знезараження ґрунту сумішшю мідного купоросу і сечовини потрібно проводити вкрай обережно. Робити це варто лише тоді, якщо всі ваші грядки виявилися зараженими. Якщо ж це робити щорічно, то ґрунт втратить мінеральні речовини і корисні мікроорганізми. Набагато дбайливіше діють триходерми, робота яких спрямована виключно на патогени.

2. Розкислення ґрунту

Старанні дачники розкислюють ґрунт навмання – без урахування різної кислотності на грядках. Важливо з’ясувати цей показник перш, ніж робити такі дії. Для цього потрібно:

  1. Взяти зразок ґрунту з глибини не менше 15 см.
  2. Розбавити його водою 1:1.
  3. Помістити в розчин лакмусовий індикатор.
  4. Порівняти отриманий результат із наведеною на упаковці колірною шкалою.

Тільки після того, як ви визначите кислотність ґрунту на різних грядках, можна приступати до розкислення.

3. Добриво гноєм

Використання для удобрення свіжого гною може бути не тільки неефективним, а й небезпечним. Активний аміак, що міститься в ньому, може просто “спалити” ґрунт. Набагато краще використовувати перегній. Це гній, який перегнив за кілька років. З його допомогою земля врожаї зростуть, оскільки земля стане родючою і “пухнастою”.

4. Внесення сидератів

Перед внесенням сидератів потрібно чітко визначитися, які завдання стоять перед вами. Для різних груп городніх рослин не підійдуть одні й ті самі сидерати. Адже деякі з них розпушують ґрунт, інші – протистоять хворобам, треті – збагачують землю мінеральними речовинами. Тому вибір конкретного препарату залежить від необхідних завдань.

Поставтеся до своєї землі вдумливо і дбайливо, і вона не забариться віддячити вам пишним і рясним урожаєм.

Нове на сайті