Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниШокуюча правда: що відчуває людина перед смертю

Шокуюча правда: що відчуває людина перед смертю

Этот материал также доступен на русском языке
Американські вчені дослідили, що відбувається з людьми, коли вони близькі до смерті.

Вчені з Нью-Йоркського університету провели нове дослідження, в якому вивчили досвід людей, які були на один крок від смерті. Про це повідомила газета nzherald.co.nz.

Дослідники провели спостереження за 500 пацієнтами, з яких лише 53 пройшли реанімацію успішно. Шестеро з них повідомили, що перенесли клінічну смерть. Одинадцять осіб розповіли про почуття усвідомленості після зупинки серця. 

Раніше вчені з’ясували, що наш всесвіт схожий на великий мозок.

Під час дослідження було доведено, мозкові хвилі тих, хто пережив зупинку серця, збіглися зі спогадами, усвідомленими баченнями і позатілесними переживаннями.

Як стверджує автор роботи професор медичного факультету охорони здоров’я Сем Парній, команді вдалося з’ясувати, що відновлення людського мозку можливе навіть після тривалої серцево-легеневої реанімації.

Реципієнти, які вижили, також розповіли про свої переживання, коли вони були близькі до смерті. Один із них поділився, що чув голос бабусі, який попередив, що йому “ще не час”. Інший учасник розповів, що він бачив, як літав над своїм тілом.

Згідно з висновками вчених, у цей короткостроковий період між життям і смертю люди відчувають “нові виміри реальності, в яких думки стають різкими і ясними, а рівень свідомості підвищується”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні