Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаДачаВиростіть великі та солодкі дині: потрібно пам'ятати про 6 простих правил

Виростіть великі та солодкі дині: потрібно пам’ятати про 6 простих правил

Этот материал также доступен на русском языке
Хочете отримати великий урожай смачної та соковитої дині? Не нехтуйте кількома простими правилами - і неодмінно отримаєте бажаний результат.

Виростити велику та соковиту диню можна навіть в умовах не надто теплого клімату. І хоча це дуже теплолюбна культура, отримати добрий урожай може будь-який дачник чи городник. Головне, пам’ятати про шість важливих правил посадки та догляду за динею.

Раніше ми розповідали, як виростити рекордний урожай огірків.

Головні правила посадки дині

  1. Терміни посадки. При посадці потрібно пам’ятати, що диня дуже любить тепло, тому садити її потрібно після останніх заморозків. Залежно від особливостей регіону та сорту, дині садять з кінця квітня до третьої декади травня.
  2. Вирощування. Вирощувати диню можна двома способами: насінням у відкритий ґрунт та розсадним способом. У разі вибору розсадного способу, краще висівати насіння в спеціальні касети — це підвищить врожайність дині.
  3. Правила сівозміни. При посадці дині важливо дотримуватися правил сівозміни. Диню краще садити на місці капусти, огірків, часнику, цибулі, кукурудзи, квасолі, гороху чи пряних трав. Не рекомендується вирощувати культуру на місці томатів, моркви та гарбузових. Для підтримки гарної врожайності потрібно щороку міняти місце посадки дині.
  4. Полив. Здійснювати полив потрібно акуратно та помірно один раз на тиждень теплою водою. Пам’ятайте, що надлишок вологи може призвести до загнивання кореневої системи. Крім того, уникайте потрапляння вологи на стебла, листя та квіти рослини.
  5. Ґрунт. Для хорошої врожайності дині потрібно обов’язково регулярно розпушувати і підгортати її — це забезпечує хороший доступ кисню до коріння.
  6. Підживлення. Підживлення варто внести до змикання листя. Після початку дозрівання плодів робити це не рекомендується.

Вас також можуть зацікавити новини:

Українським пенсіонерам дадуть тимчасову допомогу — хто може розраховувати на грошові виплати

Революційний пенсійний закон прийнято: як тепер враховуватимуть стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні