Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні стрімко дешевшає продукт із "борщового набору" – самий час робити...

В Україні стрімко дешевшає продукт із “борщового набору” – самий час робити запаси

Этот материал также доступен на русском языке
За останні кілька тижнів в Україні відчутно подешевшав стратегічний для кожної господині овоч – що відбувається на ринку.

На ринку рекордно подешевшала ріпчаста цибуля. За даними аналітичного проєкту EastFruit, причина цього криється в просуванні збиральних робіт у фермерських підприємствах. Наразі виробники, які не мають додаткових приміщень для зберігання овочів, намагаються масштабно реалізовувати їх одразу. 

Раніше ми писали, що буде з цінами на яйця далі.

На початку місяця фермери встановили ціну на цибулю в діапазоні від 7 до 12 грн за кг. Це в середньому на 21 відсоток нижче, ніж в останній тиждень вересня. За даними порталу Мінфін, у супермаркетах середня ціна на цибулю сягає 13,32 грн за кг.

Таким чином цього року ціна на цибулю приблизно на 60% нижча, ніж в аналогічний період 2022 року. Найближчими днями прогнозується подальше зниження цін. Тому саме час робити запаси на зиму.

Поки що цибулю в Україні реалізують уже приблизно на 60% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Найближчими днями очікується подальше зниження цін. А до кінця року аграрії почнуть продавати овочі дорожче.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні