П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВи повинні це знати: про які серйозні захворювання може попереджати гикавка

Ви повинні це знати: про які серйозні захворювання може попереджати гикавка

Этот материал также доступен на русском языке
Гикавка може бути ознакою серйозних захворювань, якщо напади трапляються досить часто, краще звернутися до лікаря.

Гикавка – це мимовільний та різкий спазм діафрагми та органів дихання – найчастіше виникає несподівано і дуже не вчасно, а перевіреного способу впоратися з нею досі не вигадали. Найчастіше проходить сама собою через нетривалий відрізок часу.

Кислотний рефлюкс

Якщо при гикавці з’являється печія, кисла відрижка і нудота, то може йтися про гастроезофагеальну рефлюксну хворобу, при якій шлунковий вміст постійно викидається в стравохід.

Стресс

Причиною появи гикавки може бути стрес. Спробуйте практики розслаблення, медитації, а також фізичні вправи – можливо, вони допоможуть впоратися не лише зі стресом, а й із гикавкою.

Деякі форми раку

Приступами гикавки, які не проходять протягом 48 годин, можуть супроводжуватися рак мозку, шлунка чи лімфатичних вузлів.

Якщо гикавка не проходить протягом такого тривалого проміжку часу, це вказує на те, що в організмі відбуваються якісь серйозні та небажані процеси.

Пневмонія

Про це захворювання також може попереджати гикавка. Якщо гикавка супроводжується ознобом, лихоманкою, задишкою та болем у грудях, можливо, у вас ця небезпечна легенева інфекція і вам слід якнайшвидше звернутися до лікаря.

Інсульт

Кожен десятий випадок інсульту у жінок може супроводжуватися гикавкою та нетиповим почуттям болю у грудях.

Інші важливі симптоми жіночого інсульту, які обов’язково потрібно знати – це нудота, розгубленість і почуття слабкості. Якщо ви відзначили у себе ці симптоми, якнайшвидше викликайте лікаря.

Джерело: glamour

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні