П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаДачаВсього одна чайна ложка на відро води і буряк виросте солодким та...

Всього одна чайна ложка на відро води і буряк виросте солодким та великим – не врожай, а мрія

Этот материал также доступен на русском языке
Буряк – це один із найпопулярніших коренеплодів, який вирощують українці на своїх городах. Але не у всіх виходить виростити солодкі і великі овочі.

Насамперед, для успішного вирощування буряків необхідно вибрати місце під посадку. Буряк віддає перевагу сонячним місцям з гарною вентиляцією. Також ґрунт повинен бути родючим, добре дренованим і не кислим. Перед посадкою рекомендується удобрити ґрунт органічними добривами, наприклад, компостом або перегноєм.

Раніше ми розповідали, чому буряк виріс дрібним і непоказним.

Але підвищити цукристість буряків допоможе простий прийом, для багатьох він здається дивним, але досвідчені дачники запевняють, що він працює.

Отже, щоб буряк був солодким, його потрібно трохи підсолити. Для цього на 10 л води потрібно всипати 1 чайну ложку солі та цим розчином полити грядки. Але важливо не перестаратися, щоб не завдати шкоди самому ґрунту.

Крім цього, для гарного смаку коренеплодів потрібні підживлення й деревною золою (1 склянка золи на 10 л води). А можна золу розсипати в міжряддях, разом з поливом вона потраплятиме до коренеплодів і живитиме їх.

Щоб овочі були великими, потрібно провести проріджування буряка. Між рослинами в ряду в ідеалі має бути не менше ніж 15-20 см.

Важливу роль у формуванні коренеплодів грає полив. Рослина потребує достатньої кількості вологи, особливо у періоди сухості. Однак важливо не перестаратися з поливом, щоб не викликати загнивання коріння. Рекомендується поливати буряки вранці або ввечері, уникаючи потрапляння води на листя.

Крім добрива та поливу, для успішного вирощування буряків необхідно проводити розпушування ґрунту, прополювання від бур’янів та захист рослин від шкідників та хвороб.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні