Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧи може облгаз здійснити повірку лічильника без демонтажу: ви це повинні знати

Чи може облгаз здійснити повірку лічильника без демонтажу: ви це повинні знати

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні відновлено повірку лічильників обліку комунальних послуг. Тому споживачі мають не лише вчасно оплачувати комунальні послуги, а й не перешкоджати проведенню перевірки побутового приладу.

Експерт-консультант видання «ГазПравда» Катерина Плотнікова розповіла, чи можуть працівники облгазу провести періодичну перевірку побутового лічильника газу на місці встановлення без демонтажу.

Раніше ми розповідали, що українців почали штрафувати за лічильники газу.

За словами експертки, можливість передбачена чинними нормативно-правовими актами, проте право обирати місце проведення повірки лічильника побутового споживача (незалежно від його права власності) законодавчо закріплено виключно за облгазом.

Облгаз відповідно до своєї технічної можливості, враховуючи економічні чинники, здатність транспортування еталонів та допоміжного обладнання приймає рішення про місце проведення перевірки засобу вимірювань:

  • або в стаціонарних або пересувних перевірочних лабораторіях;
  • або прямо на місці експлуатації.

“Якщо облгаз приймає рішення про проведення періодичної перевірки засоби вимірювальної техніки в місці його встановлення (експлуатації), то в даному випадку демонтаж такого лічильника не проводиться”, – резюмувала експерт.

Нове на сайті