Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаКомуналкаУкраїнців почали штрафувати за лічильники газу: суми значні

Українців почали штрафувати за лічильники газу: суми значні

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб не платити більше за газ, українці вдаються до різних маневрів, серед яких є і незаконні.

Так, під час перевірок газових лічильників представники облгазів почали виявляти випадки скручування показань. Таким чином, недобросовісні споживачі хочуть заощадити на оплаті за газ. А за фактом доводиться платити ще більше.

Раніше ми розповідали, що “Нафтогаз” змінив правила передачі показань газу.

Лише у Рівненській області виявили 58 втручань у роботу приладів обліку споживання газу. Яку відповідальність несуть порушники, розповіли у Рівнегаз.

Після виявлення факту втручання фахівці облгазу складають акт про порушення. Споживач має його підписати, але документ буде дійсним навіть у разі відмови (поставити підпис зможе уповноважена особа).

Коли акт складено, лічильник обов’язково відправляють на експертизу. Там мають зафіксувати акт втручання у роботу приладу.

Після винесення експертного висновку, споживач повинен відшкодувати збитки та сплатити весь неврахований газ. Розмір компенсації визначає спеціальна комісія.

“Споживач-порушник змушений сплатити вартість послуг повірки, новий лічильник і відшкодувати завдані збитки, тому витратить набагато більше, ніж незаконно “зекономив”, – пояснили у Рівнегаз.

У компанії нагадали, що відповідальність за безпеку та цілісність приладу обліку газу несе споживач. У разі виявлення неточностей у роботі лічильника або зовнішніх пошкоджень слід негайно повідомити про це оператора ГРМ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні