П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНічна атака по Україні та найважчі бої за Бахмут та Мар'їнку –...

Нічна атака по Україні та найважчі бої за Бахмут та Мар’їнку – що відомо на ранок 19 травня

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї ночі РФ вкотре завдала масованого удару із застосуванням дронів-камікадзе та ракет по Україні, а минулої доби здійснила 39 ракетних і 39 авіаударів, 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Імовірність подальших таких ворожих атак на всій території України залишається дуже високою.

Найбільші зусилля ворог зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку в Донецькій області.

Захисники завдали окупантам нових втрат, вразивши райони їхнього зосередження з технікою, склад БК, артилерійські підрозділи на позиціях та станції радіоелектронної боротьби.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні на 19 травня.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському агресор здійснював мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Леонівка Чернігівської області; Студеня, Бояро-Лежачі, Павлівка, Басівка, Миропілля, Мезенівка – Сумський; Стариця, Синельникове, Огурцове, Гатище, Нестерне, Бударки – Харківській.

На Куп’янському напрямку ворожі артилерійські та мінометні обстріли зазнали Кам’янка, Колодязне, Фіголовка, Новомлинськ, Дворічна, Західне, Масютівка, Лиман Перший, Табаївка, Берестове Харківської області та Стельмахівка – Луганської.

На Лиманському напрямку ЗС РФ наступальних дій не проводили, але завдали авіаударів у районі Білогорівки та обстріляли з артилерії Макіївку, Білогорівку на Луганщині, Верхньокам’яне та Спірне на Донеччині.

На Бахмутському напрямі окупанти продовжують наступальні дії, важкі бої йдуть за Бахмут. Ворог безуспішно наступав у бік Івановського. У той же час завдав авіаударів у районах Богданівки, Бахмута та Предтечине. Від його обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Біла Гора та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники вели наступальні дії у напрямку Північного та Первомайського, успіху не мали. Нанесли авіаудари в районах Новокалинового та Авдіївки, обстріляли з артилерії Новокалинове, Бердичі, Авдіївку, Тоненьке, Первомайське, Карлівку та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки ворога в районі Мар’їнки, а також атаку у напрямку Новомихайлівки. Агресор продовжує знищувати населені пункти вздовж лінії зіткнення – напередодні провів артобстріл Красногорівки, Мар’їнки та Перемоги Донецької області.

На Шахтарському напрямку армія РФ наступальних дій не робила, але завдала авіаударів поблизу Золотої Ниви та Великої Новосілки, обстріляла населені пункти поряд з лінією бойового зіткнення – Вугледар, Пречистівку, Новоукраїнку та Шахтарське.

На Запорізькому та Херсонському напрямах окупанти продовжують вести оборонні дії. З авіації вони вдарили по селу Новопілля на Донеччині. Обстріляли  Бурлацьке Донецької області; Ольгівське, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове, Кам’янське та Плавні – Запорізька, а також Херсон.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні