П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧи можна зривати зелене листя у цибулі - повинні знати усі овочівники

Чи можна зривати зелене листя у цибулі – повинні знати усі овочівники

Этот материал также доступен на русском языке
Як і у більшості дворічних овочевих рослин, цибулина у цибулі утворюється у другій половині літа за рахунок відтоку з листя поживних речовин. Чим більше буде листя на рослині, чим вони більші, тим більшого розміру буде і цибулина.

Якщо зривати листя, розмір цибулини буде меншим. Крім того, через ранки проникає інфекція, і цибулини погано зберігатимуться.

Щоб виростити цибулю на зелень, посадіть на окремій грядці цибулини більш загущеним способом. Цибуля-сівок (дрібні цибулинки-перворічки) для вирощування на листя можна посадити з відстанню між рядами 10-20 см і в ряду близько 5 см.

Лук-вибірок (завбільшки 3-3,5 см) можна посадити як під зиму, так і навесні. Весняну посадку можна зробити за кілька термінів з інтервалом близько 10 днів. Цибулини можна посадити загущеним способом (під зиму мостовим методом- цибулини щільно одна до одної, навесні – напівмостові: відстань між цибулинами – приблизно 1 см).

Така посадка забезпечує великий вихід зелені з одиниці площі та ніжніше перо.

При підзимній посадці цибулини зверху накривають шаром землі 2-3 см, а перед промерзанням ґрунту – перегноєм або торфом 6-8 см завтовшки. Навесні, після розморожування, їх згрібають з грядки в борозну.

Різні види покривного матеріалу (спанбонд, плівка) прискорюють надходження зелені на 7-10 днів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виростити цибулю розміром з яблуко.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні