Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСтосується всіх, хто має банківську картку: ПриватБанк повідомив про важливе оновлення

Стосується всіх, хто має банківську картку: ПриватБанк повідомив про важливе оновлення

Этот материал также доступен на русском языке
У ПриватБанку повідомили приємну новину для всіх власників банківських карток.

ПриватБанк приєднався до Всеукраїнської інформаційної кампанії з платіжної безпеки ШахрайГудбай, яку розпочав Національний банк України та Кіберполіція. Мета кампанії – захистити українців від шахраїв, які за допомогою обману забирають гроші з банківських рахунків.

Під час повномасштабної війни платіжне шахрайство не зникло, навпаки – прояви кібершахрайства та кіберзлочинності зросли.

Близько 86% випадків платіжного шахрайства за 2022 рік сталося у мережі Інтернет, водночас лише 14% – через фізичні пристрої (торговельна мережа, банкомати, пристрої самообслуговування).

У ПриватБанку постійно проводять комплексну роботу щодо протидії шахрайству. Кожне звернення клієнтів щодо шахрайства допомагає відстежувати тренди та коригувати алгоритм дій.

Керівник департаменту Fraud-менеджменту ПриватБанку Наталія Фіголь повідомила, що 99% випадків шахрайства, з якими стикаються клієнти банку, вдалося б уникнути, якби українці керувалися простими рекомендаціями щодо безпеки платежів.

У фінустанові нагадали про прості базові правила платіжної безпеки.

З основних правил – це:

  • необхідно тримати в секреті смс-коди від банків та мобільних операторів, три цифри на обороті картки (CVV-код), логіни та паролі від інтернет-банкінгу;
  • перш ніж ввести в будь-яку форму дані своєї платіжної картки або паролі в інтернет-банкінг, необхідно перевірити URL-адресу необхідного ресурсу, адже будь-які відмінності можуть свідчити про те, що користувач опинився на фішинговому сайті.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ПриватБанк почав виплачувати пенсіонерам по 20 000 гривень.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні