Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні змінився порядок надання допомоги від держави: як отримати 2000 та...

В Україні змінився порядок надання допомоги від держави: як отримати 2000 та 3000 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які через війну були змушені залишити свої будинки, можуть розраховувати на щомісячні виплати від держави в сумі 2000 та 3000 гривень.

18 квітня 2023 року Уряд підтримав зміни до постанови Кабінету Міністрів України, які спрямовані на вдосконалення механізму виплат особам, які евакуюються із зони бойових дій.

Отримання грошової допомоги від держави – хто має право

Відповідно до змін, які набули чинності, грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто виїжджає спеціальними евакуаційними автобусами. Але повідомляти про евакуацію слід заздалегідь до органів місцевої влади, щоб вони змогли передати обласній військовій адміністрації списки та категорії осіб, що евакуюються.

Усі внутрішньо переміщені особи отримають одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тис. гривень на дорослого та 3 тис. гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

Для отримання коштів необхідно пред’явити документ, що засвідчує особу, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини, для осіб з інвалідністю відповідний підтверджуючий документ. Через часті випадки дублювання виплат або зловживань, в Укрпошті розробляють програму верифікації осіб, що евакуюються.

Якщо ви маєте питання щодо евакуації та отримання грошової допомоги від держави, можна звернутися на гарячу лінію кризового реагування: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого за внутрішньо переміщеними особами за номером: (066) 813-62-39.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що деякі переселенці залишаться без виплат.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні