Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіЧастину українців звільнили від сплати податку на землю та нерухомість, але є...

Частину українців звільнили від сплати податку на землю та нерухомість, але є обмеження

Этот материал также доступен на русском языке
Верховна Рада звільнила від сплати податку на землю та нерухомого майна, які постраждали від воєнних дій або перебувають на окупованих територіях.

Так, у Раді підтримали загалом законопроект №7632 про звільнення від сплати податку на нерухоме майно за об’єкти, які були знищені чи пошкоджені внаслідок агресії Росії.

Про це повідомив в Telegram заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк.

За його словами, документ  підтримав 281 нардеп.

“Звільнення плати за землю для фізичних (за весь 2022-й) та юридичних осіб (з 01.03.2022 – 01.01.2023) застосовуватиметься, якщо земельна ділянка розташована на територіях активних бойових дій або окупованих територіях. З 2023 року пільга діятиме останнього числа місяця, в якому завершено активні бойові дії чи окупація”, – зазначив Железняк.

Також Железняк повідомив, що передбачено і звільнення від податку на нерухомість для фізичних осіб (за 2021 та 2022 рік) та юридичних осіб (з 01.03.2022 – 01.01.2023), якщо житлова нерухомість розташована на територіях активних бойових дій або окупованих територій.

“З 2023 року пільга діятиме до останнього числа місяця, в якому завершено активні бойові дії або окупація”, – додав нардеп.

Автор законопроекту Олена Шуляк зазначила, що “в Податковому кодексі закріплено норму, яка дозволяє не нараховувати та не сплачувати податок на нерухоме майно, яке відрізняється від земельної ділянки, починаючи з місяця, в якому об’єкт зруйнований.

Також слід зазначити, що факт руйнування має бути підтверджений актом огляду об’єкта, складеного ДСНС або його територіальним органом чи органом місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки доведеться сплатити податку на квартири та будинки у 2023 році.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні