Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаДачаПостеліть це на землю і забудете про бур'яни: на вашій ділянці вони...

Постеліть це на землю і забудете про бур’яни: на вашій ділянці вони точно не будуть рости

Этот материал также доступен на русском языке
Бур'яни з'являються на наших ділянках разом із культурними рослинами, а іноді й раніше. До яких тільки методів не вдаються дачники, щоб позбутися бур'янів, адже вони знижують урожайність культурних рослин і навіть можуть витісняти їх із ділянки.

Найбільш поширений метод боротьби з бур’янами – це механічний, але на нього потрібно мати здоров’я та час.

Раніше ми розповідали, чим полити бур’яни, щоб вони більше не росли.

Але є і менш трудомісткі методи позбавлення від бур’янів. Саме про них ми сьогодні розповімо.

Перший спосіб боротьби з бур’янами – це мульчування. Мульча – це шар матеріалу, що укладається на землю навколо рослин. Цей шар допомагає зберегти рівень вологи в ґрунті, зменшує зростання бур’янів, захищає коріння рослин від перегріву та переохолодження.

Найчастіше використовуваними матеріалами для мульчування є солома, тирса, торф, трава та ін. Весь цей матеріал повинен бути трохи роздроблений, щоб він добре лягав на землю і створював легкий пропускаючий повітря шар.

Однак, перед тим, як застосувати мульчу на городі, варто врахувати кілька моментів. По-перше, мульча не повинна блокувати доступ повітря та води до коріння рослин. По-друге, її шар не повинен бути занадто щільним, оскільки це може перешкоджати проростанню самих культурних рослин. По-третє, найкраще укладати мульчу на землю після того, як рослини вже піднялися (зійшли).

Таким чином, постелити на землю мульчу – це простий і недорогий спосіб захистити ваш город від росту бур’янів. За допомогою цього матеріалу ви відчуєте себе спокійно та впевнено, що ваші рослини гарантовано будуть у безпеці від небажаної рослинності.

Другий спосіб – це газон. Газонна трава витісняє бур’яни, але такий метод підходить для саду чи зони відпочинку. На грядках газон ви не посієте.

Третій спосіб – це застосування геотекстилю. Він чудово пропускає повітря та воду, але бур’янам проростати можливості не дає.

Геотекстиль часто використовують для створення нових грядок або посадок, наприклад, для полуниці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні