Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВ Україні не стали піднімати з 1 січня ціну на воду

В Україні не стали піднімати з 1 січня ціну на воду

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні скасували підвищення тарифів на воду із 1 січня. Проект постанови спрямовано на доопрацювання.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), скасувала рішення щодо підвищення тарифів на водопостачання з 1 січня 2023 року на 10-30%. Проект постанови спрямований на доопрацювання, пишуть vesti.ua.

Про це повідомляється у рішення комісії, прийнятому 30 грудня.

Голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський зазначив, що при ухваленні рішення 27 грудня члени комісії по-різному зрозуміли зміст постанови та “голосували за різні проекти рішення”.

“Крім того, рішення, запропоноване з голосу, суттєво відрізняється від проектів, оприлюднених на сайті. Тому при їх оформленні виникли непорозуміння щодо розмірів та структури тарифів. Тому пропоную направити проекти рішень щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на доопрацювання”, – сказав він.

Нагадаємо, 27 грудня НКРЕКУ ухвалила постанову про підвищення тарифів на водопостачання на 10-30% залежно від регіону на наступні півроку.

При цьому наприкінці липня 2022 року було прийнято мораторій (законопроект № 7427) на підвищення до кінця війни та шість місяців після її закінчення цін на деякі комунальні послуги.

Заборона на подорожчання стосується:

  • послуг з розподілу газу;
  • теплової енергії — її виробництво, транспортування та постачання;
  • послуг з постачання теплової енергії,
  • постачання гарячої води.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні