П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯкими будуть погодні умови в Україні на тижні з 12 – 18...

Якими будуть погодні умови в Україні на тижні з 12 – 18 грудня

Этот материал также доступен на русском языке
Синоптики обіцяють, що протягом другої декади грудня у більшості областей України очікується переважно дощова та тепла погода.

Найближчими днями, як показують чисельні розрахунки метеорологічних величин, в Україні очікується мінливий характер погоди з яскравими коливаннями температури повітря, атмосферного тиску, а також опадами. Продовжиться перенесення повітряних мас із південного заходу, із Центральної та Південної Європи.

Переважатиме циклонічна діяльність, а температурний фон збережеться суттєво вище за кліматичну норму, особливо у південних та центральних областях країни. Сніговий покрив збережеться лише місцями, а також буде украй нестійким.

Погода на кожний день

У понеділок, 12 грудня, пройдуть опади в більшості областей. На Лівобережжі України переважно дощ, подекуди значний. У Західній частині сніг та мокрий сніг. Місцями на дорогах ожеледиця. У південних областях тумани. Вітер південно-східний, із переходом на західний, 7 – 12 м/с, у південних, центральних та східних областях місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря розподілиться так. У західній частині вночі -6…-1°С, вдень -4…+1°С. У південних та центральних областях протягом доби +6…+11 °С, на крайньому півдні та в Криму +12…+15 °С. У східних та північних областях протягом доби +3…+8 °С.

У вівторок, 13 грудня, вночі у західних областях, удень у південних, центральних, північних та східних регіонах пройдуть опади у вигляді дощу з поступовим переходом у сніг. У західних та північних областях переважно сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер вночі мінлива хмарність, удень західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі у північних та західних регіонах -6…-1 °С, у південних та східних областях +1…+6 °С. Вдень максимальні значення досягнуть -3…+2°С, у південних та східних областях +3…+8°С.

У середу, 14 грудня, під впливом антициклону очікується погода без опадів. На дорогах північних та західних областей місцями ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -7…-2°С, на крайньому заході та в Карпатах -13…-8°С. Вдень максимальні значення становитимуть -4…+1 °С.

У четвер, 15 грудня, черговий атмосферний фронт із заходу стане причиною опадів у вигляді снігу та дощу в більшості областей Правобережжя
України. Вітер переважно південний/південно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -5…0°С, вдень -1…+4°С.

У п’ятницю, 16 грудня, у більшості областей України утримається нестійка погода з опадами. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме -2…+3°С, удень 0…+5°С, у південній частині +6…+11°С.

На вихідні, 17 – 18 грудня, в Україну продовжить надходити вологе та тепле повітря з південного заходу. Очікується тепла та дощова погода. Вітер переважно південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі опиниться в межах 0…+5 °С, удень +6…+11 °С, на півдні місцями до +15 °С.

Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, синоптик.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні