Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУдесятеро смачніше за покупне – найкраще вівсяне печиво до сімейного чаювання

Удесятеро смачніше за покупне – найкраще вівсяне печиво до сімейного чаювання

Этот материал также доступен на русском языке
Домашнє вівсяне печиво з родзинками виходить розсипчастим, м'яким і дуже ніжним на смак. Воно ідеально підходить як до вечірнього чаювання, так і до ситного перекусу з молоком або кефіром.

Вівсяні пластівці для цього рецепта краще брати дрібного помелу. Якщо у вас вони дуже великі, можна злегка подрібнити їх у блендері. 

Вівсяне печиво з родзинками – інгредієнти

  • пластівці вівсяні – 250 г;
  • борошно – 200 г;
  • масло вершкове – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • родзинки – 100 г;
  • яйце – 1 шт;
  • кориця – 1 ч.л;
  • розпушувач – ½ ч.л.

Раніше ми розповідали, як приготувати солодку ковбаску в домашніх умовах.

Вівсяне печиво з родзинками – приготування

  1. Замочіть попередньо родзинки в гарячій воді приблизно на 5-10 хвилин. Потім злийте воду та обсушіть родзинки на паперовому рушнику.
  2. Збийте блендером розм’якшене вершкове масло з цукром, щоб маса стала пишною. 
  3. Додайте вівсяні пластівці та просіяне борошно з розпушувачем і корицею. Вбийте одне яйце.
  4. Перемішайте тісто. Воно має бути липким і трохи розсипчастим. Зберіть тісто в кулю. За потреби додайте 1-2 ст.л розтопленого вершкового масла. Вмішайте в тісто родзинки.
  5. Вимісіть добре тісто і розділіть його на 16 частин, з яких скачайте кульки розміром приблизно з волоський горіх. 
  6. Застеліть деко пергаментом або силіконовим килимком і присипте зверху борошном. Викладіть кульки з тіста і притисніть їх злегка пальцями.
  7. Випікайте печиво до золотистого кольору в духовці, розігрітій до 180 ⁰С протягом приблизно 25-30 хвилин.

Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини:

Європейські пенсії: як влаштовані пенсійні системи в інших країнах (відео)

Про що замовчує уряд: що зміниться для українських пенсіонерів у травні (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні