Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаДачаПростіше простого – три ефективні способи позбутися кульбаб на грядках назавжди

Простіше простого – три ефективні способи позбутися кульбаб на грядках назавжди

Этот материал также доступен на русском языке
Квітуча кульбаба являє собою цілу кулю з насіння, яке розноситься вітром по присадибній ділянці та вулицях. Насіння цієї весняної квітки досить швидко поширюється навколо і навіть здатне проростати крізь тріщини на доріжках у саду.

Досвідчені дачники намагаються позбуватися кульбаб на присадибній ділянці. Річ у тім, що ця яскрава сонячна квітка може виділяти в повітря досить отруйні речовини, які пригнічують ріст інших культур на ділянці. Існує багато народних способів прибрати кульбаби з городу. 

Оцет столовий

Столовий оцет – перевірений засіб для ефективної боротьби з кульбабами. Проливати бур’яни потрібно досить обережно, особливо якщо кульбаби ростуть поруч з іншими квітами на клумбі.

Раніше ми писали, що виростити величезний гарбуз простіше простого.

Картон

Найбільш доступний і дієвий спосіб боротьби з кульбабами на присадибній ділянці – це звичайнісінький картон. Потрібно покласти його безпосередньо на бур’янах. Зверху на картон насипають тирсу або тріску. Під таким гнітом бур’яни швидко пропадають.

Оцтова кислота

Оцтова кислота має концентрацію 20-30%. Завдяки цьому вона діє як природний гербіцид і допоможе позбутися кульбаб на присадибній ділянці. Вона руйнує клітини квітки та викликає швидке всихання кульбаб на городі. У підсумку це призводить до того, що всі кульбаби зникають з городу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Європейські пенсії: як влаштовані пенсійні системи в інших країнах (відео)

Революційний пенсійний закон ухвалено: як тепер враховуватимуть стаж (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні