Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати ідеальне тісто для штруделю та східних солодощів: покроковий рецепт

Як приготувати ідеальне тісто для штруделю та східних солодощів: покроковий рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні приготуємо тісто філо. Цей вид дуже популярний у східних країнах - зазвичай з нього роблять солодощі, наприклад пахлаву. Особливість такого тіста в тому, що його розкочують у тонкий шар приблизно 1 мм завтовшки. А ще воно не містить яєць, дріжджів, вершкового масла та маргарину.

Інгредієнти:

борошно – 250 г,

тепла вода – 150 мл,

оливкова олія – ​​3 столові ложки,

дрібка солі,

сода – на кінчику ножа.

Приготування:

  1. Борошно просіяти в глибоку миску, нагріти воду до 50 градусів і розчинити в ній сіль. Акуратно влити в борошно воду і масло, додати соду і замісити некруте тісто.
  2. Сформувати з тіста колобок і відбивати його об стіл не менше 50 разів. Розділити тісто на три частини, викласти в ємність, щільно закрити кришкою і поставити в холодильник на одну годину.
  3. Дістати тісто з холодильника, розкотити кожен колобок у коржик приблизно 25 см у діаметрі. Добре обсипати руки борошном, тримати тісто навісу і тильною стороною долонь обох рук розтягувати його від середини до країв, одночасно обертаючи його навколо своєї осі.
  4. Потім розтягувати тісто ближче до країв, намагаючись робити це швидко, щоб тісто не порвалося. Тісто має бути розтягнуте так тонко, щоб через нього можна було бачити.
  5. Готові листи тіста потрібно змастити олією або розтопленим жиром. Якщо перекласти тісто на пергаментний папір, його можна зберігати в холодильнику до трьох тижнів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні