Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПенсії держслужбовцям: у Пенсійному фонді підказали, як збільшити виплати

Пенсії держслужбовцям: у Пенсійному фонді підказали, як збільшити виплати

Этот материал также доступен на русском языке
Багато держслужбовців, які вийшли на пенсію, втомившись чекати на перерахунок пенсій, переходять на загальну, яку періодично підвищують хоч трохи, чого не скажеш про пенсію держслужбовця.

«Я колишній голова сільради, вийшов на пенсію ще 2001-го. Вже стільки років мою пенсію не перераховували! Чи видно хоч якийсь вихід із цієї ситуації?» – запитує пенсіонер із Вінницької області.

У Пенсійному фонді відповіли, що, на жаль, на сьогоднішній день у законодавстві не передбачено перерахування пенсій держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Але під час кожного перерахунку пенсії, який проводиться зараз згідно із Законом «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», зокрема такого, як індексація пенсій, обов’язково звіряється розмір пенсій держслужбовців із розміром пенсії, який міг би бути у цих людей за загальним законом. І дуже багато пенсіонерів – колишніх держслужбовців – вже скористалися таким правом.

«От коли і ваша пенсія за нормами закону про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування перевищить вашу пенсію держслужбовця, тоді ви автоматично перейдете на загальну пенсію. Оскільки після призначення пенсії за спецзаконом ви не працювали, це станеться автоматично, нікуди ходити не потрібно і жодних додаткових заяв не треба писати», – зазначили в Пенсійному фонді.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що пенсіонери, які через війну виїхали до Польщі, можуть отримати додаткову допомогу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні